Alpha Cursus 2020

Door: Pieter Wielhouwer

TMG

Is er meer?

 

Vraag je je wel eens af of er meer is? Dan ben je niet alleen! Overal op deze wereld hebben mensen deze vraag en zoeken naar een antwoord.

 

Zullen we samen zoeken? Dat kan met Alpha. Op 9 januari 2020 start er een Alpha in Goes. We behandelen in 12 weken de basis van het christelijke geloof. Iedereen is welkom: als je niets weet van het christelijke geloof, maar ook als je opnieuw kennis wil maken met het geloof.

 

Voor heel veel mensen wereldwijd is het volgen van Alpha van grote waarde geweest. Gun jezelf en/of een ander ook die opbouwende ervaring en meld je aan. Of help iemand anders over de drempel. Meekomen met een vriend, collega of buren is ook goed!
De eerste avond, donderdag 9 januari 2020 is een introductie-avond en begint om 19.30 uur met koffie/thee en iets lekkers. Alle overige avonden beginnen om 18.50 uur, met een maaltijd.
Hoe ziet een cursusavond eruit? Zoals gezegd beginnen we met een maaltijd. Er is dan volop tijd voor ontmoeting en genieten van wat voor je gekookt is. Hierna behandelen we een onderwerp aan de hand van filmmateriaal. De onderwerpen staan hieronder. Later op de avond bespreken we in kleinere groepen het onderwerp verder. De avond is altijd om 22.00 uur afgelopen.

 

De cursus is (bijna) gratis! Alleen oor het eten en wat onkosten vragen we een kleine bijdrage. Hieronder een overzicht van de data. Benieuwd naar ervaringen van mensen die Alpha gedaan hebben? Kijk dan eens op: https://alpha-cursus.nl/

 

Van harte welkom!

Meer weten of aanmelden? Bel: 0113-344955
E-mail: alphagoes@hotmail.com
Adres van de cursus: Gebouw ‘De Levensbron’ – Mansholtlaan 1 – 4463 XG Goes

 

 

1 Is er meer?

2 Wie is Jezus?

3 Waarom stierf Jezus?

4 Hoe kun je geloven?

5 Bidden: waarom en hoe?

6 De Bijbel lezen: waarom en hoe?

7 Hoe leidt God ons?

8 Wie is de Heilige Geest?

9 Wat doet de Heilige Geest?

10 Hoe raak ik vervuld met de Heilige Geest?

11 Hoe kan ik het kwade weerstaan?

12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?

13 Geneest God ook nu nog?

14 Hoe zit het met de kerk?

15 Hoe nu verder?

Terug naar nieuws overzicht

Laatst bewerkt op: 18 mrt 2020